Minden játék, ami nem kényszer

A gyerek nem játék, de a gyereknek kell a játék. Minden játék, ami nem kényszer.

Szeretné, hogy gyermeke vidám legyen, miközben felkészül az életre? A számítógép és az okostelefon túlságosan nagy szerepet tölt be gyermeke életében? Vagy gyermeke unatkozik, és ilyenkor a világ minden figyelme is kevés hozzá?

A szülők és a pedagógusok manapság egyre inkább keresik az olyan lehetőségeket, amivel a mai gyerek figyelmét át tudják irányítani az elektromos játékoktól a valóság felé. Ez egyre nagyobb nehézséget jelent mindenkinek.
Előfordul néha azonban, hogy a gyermeket nem köt le semmi, és a napi teendők mellett ez elég fárasztó tud lenni. Ahhoz, hogy pihenhessen egy kicsit, sokszor magának a felnőttnek is kreatívnak kell lennie.
Szerencsére sok gyerek számára a festés és alkotás mindig nagy örömet jelent, és érdeklődéssel fordulnak az olyan lehetőségek felé, ahol ezt a vágyukat ki tudják elégíteni. Már csak az a kérdés, eszünkbe jut-e és megadjuk-e a lehetőséget nekik, hogy alkossanak?

Természetesen vannak csili-vili, drága, szuper játékok, amiktől tátva marad a száj, de megegyezhetünk abban, hogy ezek zöme nagyjából egyszer köti le a gyerek figyelmét? Mert értéket számukra nem igazán jelent a szép díszdobozba csomagolt divatjáték. A mi gyerekkorunk játékai pedig manapság sokszor lenézett dolog, pedig nekünk az volt az élmény. Így fel van adva a lecke, hogy milyen játékot, alkotó eszközt szerezzünk be, ami tényleg boldogabbá és képesebbé teszi őket.

Az óvodában minden játék célja a gyermek felkészítése az életre. Az az óvodapedagógus, aki a nap minden percében képes új, izgalmas játékötlettel előrukkolni, aranyat ér!

Ezért a fa figurák több célt szolgálnak. A natúr rajzolt figurák alkalmasak díszítésre, szerepjátékra, memória fejlesztésre, míg a speciálisan rajzoltak kimondottan a kifestést célozzák meg, ami nem csak a gyerek kreatív képességét, hanem a kézügyességét is fejleszti.


Ezen túl az anyagából adódóan tartós alkotás készülhet belőlük, amiből maradandó ajándék vagy díszítés is lehet. Ki ne örülne egy gyerek saját kezűleg készített alkotásának?

A folyamatosan bővülő termékpalettánk segít abban, hogy gyermeke érdeklődését felcsigázzuk, és önállóan alkothasson saját és mások örömére.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .