A fa figurákról

Talán nem kell bemutatnom a karácsonyfára függeszthető fa figurákat, hiszen mindannyian láttunk már angyalkát, csillagot, akár hóembert .

Ezek a kis figurák több célt is szolgálhatnak a családban, nem csak karácsonykor használhatók. Mindegyik generáció talál magának okot, hogy mire tudja használni.

Karácsonyi fa figurák

Általános felhasználási területeik

Kezdjük például a gyerekekkel. Ők kis korban még csak játszanak a különböző állatfigurákkal, de idővel már ki is színezik, akár kifestik őket.

Később szüleik óvó tekintete mellett felakasztgatják a fenyőfára a kis figuradíszeket, evvel is hozzájárulva a karácsonyi készülődéshez.

A szülők szintén hasznát veszik annak, hogy gyermekük eljátszik a figurákkal. Minig jól jön egy kis nyugalom és szabadidő.

De emellett dekorációs célokra is fel tudják használni a figurákat egy-egy ajándékozás alkalmával, vagy gyermekük szobájának díszítésére.

Vannak olyan gyűjtők, akik imádják a hűtőmágneseket. Vannak, akik a sorozat minden részét meg szeretnék szerezni. És vanak, akik csak egyszerűen kell, hogy birtokoljanak kedvenc állatukkal, földrajzi helyükkel vagy autójukkal kapcsolatban mindent, ami létezik, legyen az dísz, hűtőmágnes, dekorációs anyag stb.

A nagyszülők pedig unokáikna szeretnek kedveskedni akár egy ünnepi napon, akár egy vásárban, hisz ki tudna ellenállni a gyermeki kérésnek, hogy csak azt az egy unikornist vagy csigát vagy vonatot szeretné megkapni.

Speciális területeik

Itt van a tanulás területe, ahol a fa figurák oktatási célból vannak alkalmazva. Ez már nem csak játék, hanem felkészülés az életre. Viszont a játékos forma nagyban befolyásolja a tanulás hatékonyságát. Egy speciális terület a puzzle, mely nem csak egy önálló figurából áll, hane több összefüggő figurából akár egy megfelelő kerettel körbevéve. Ilyen a PuzzleTérkép.

Magyarország megyéi 5

Az oktató és szemléltető eszközök mellett pedig a képességet és a kreativitást is lehet fejleszteni általuk. Ide sorolható a test motorikus vezérlőrendszerének finomítása gyerekkorban, vagy rehabilitáció alkalmával.

Az óvodás vagy egyéb jelek nem csak dekorációs célt szolgálhatnak, hanem információt is közölhetnek , mint ahogy egy jelenléti tábla, vagy ülésrend. Illetve különböző feladatok felelőseinek jelölésére is alkalmasak.óvodás csoport

óvodás csoport jelenléti táblája

Egy vállalkozás pedig többek közt a logóját használhatja marketing célra.

céglogó
céglogó hűtőmágnes

Összefoglaló

Az előzőekből is látszik, hogy a fa figurák alkalmazása széles körű:

  • dekoráció
  • játék / szórakozás
  • tanulás
  • képességfejlesztés / rehabilitáció
  • információ

Emiatt érdemes megvizsgálni, milyen területen hozhat alkalmazásuk számunkra eredményt.

Te hol tudnád használni?

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .